Üdvözlöm az aQrate Kft. honlapján!

Az aQrate Kft. építészeti akusztikai és elektroakusztikai tervezési, szakértési, tervfelülvizsgálati és konzultációs szolgáltatásokat, valamint az építészeti akusztikai és elektroakusztikai szempontból kritikus beruházásokat és ingatlanfejlesztéseket támogató szolgáltatásokat nyújt.


Aktuális:

2015. május 27.: Az elmúlt évek szakmai szempontból igen sikeresen teltek és kitöltötték minden időmet, így a referencialista frissítésére sem tudott sor kerülni. Ezt most pótoltam, de a közeljövőben a hosszú listát kezelhetőbbé teszem és igyekszem a kiemelt munkákhoz kapcsolódóan leírást adni az elvégzett munkák jellegéről, a különlegesebb kihívásokról.

2015. április 21.: A Művészetek Palotája megnyitójának 10 éves jubileuma alkalmából rendezett összejövetelen az elmúlt 10 évben épült jelentős, kifejezetten zenei céllal épült előadóterek tervezőinek közreműködésével tartottunk előadásokat. Én az előadást a Budapest Music Center-ről tartottam, mérési eredményeket és tanulságokat megosztva az érdeklődőkkel. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és Művészetek Palotája építéséről a munkában szintén részt vevő kollégák számoltak be. A programba sajnos nem fért bele a Budapesti Kongresszusi Központ Pátria termének rekonstrukciója és a volt Séd mozi átépítésével kialakított Veszprémi Hangvilla sem, pedig koncertzenei szempontból azok is jelentős projektnek számítanak."

2014. április 4.: A BMC Architizer A+ Award díjat nyert.

2014. április 1.:Az MTA Akusztikai szakosztálya szervezésében a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rekonstrukciójáról tartottunk előadást. Mivel a kivitelezési tervszakasztól már csak az épület zaj- és rezgésvédelmével foglalkoztam, az előadásom címe 'Zajvédelem Gúzsba kötve: célok, lehetőségek, eredmények' volt. Az előadáson az alapelveket, a tervezésnél bevezetett koncepciókat és a kivitelezés során tapasztaltakat, valamint az ellenőrző mérések eredményei foglaltam össze. Az előadásra kapott 20 perc időtartamba zsúfolva is reményeim szerint sok információt sikerült átadni. Az előadás tudomásom szerint az MTA honlapján lesz elérhető."

2013. november 11.:SMS Bélafi Lászlótól (a Veszprémi Hangvilla megnyitója előtt): 'Kipróbáltuk!!! Őrült jó,gratulálok és köszönöm!;-)' Én köszönöm!

2013. október 21.:SMS Róbert Balázstól (Pannónia Stúdió, a BMC koncertterméről): '...azt hiszem megcsinaltad az orszag legjobb termet!!! gratulalok;););)'. Köszönöm. 8)

2011. március 5.: Előadás az é z s é szemináriumán "Épületszerkezetek hanggátló képessége - családi házak akusztikája a gyakorlatban" címmel (előadás, pdf 2,95MB). A lakossági megkeresések többségére is a gyakran ismételt kérdések (GY.I.K.) oldala igyekszik válaszolni.

2011. január 23.: Megújult az arculat és a honlap megjelenése, elrendezése.

2010. november 15.: A győri Széchenyi István Egyetemen 2010. november 8-án elhangzott "Építészeti akusztika a gyakorlatban" című előadás prezentációja letölthető (előadás, pdf 2,33MB).

2010. november 1.: Tartalomfrissítés.

HangvillaA Hangvilla oldalain akusztikai rovat indult. További részletek a Letöltések oldalon találhatók. A rovat cikkei minden "jól ismert" és új akusztikával kapcsolatos témáról szólnak, de azt újszerűen adják elő: úgy, ahogyan azt bárki zenében vagy hangban érdekelt szívesen olvasná. A témák a fizikai akusztika, pszichoakusztika, zenei akusztika és építészeti akusztika köréből kerülnek ki.

2010. július 4.: A referenciák oldala frissítésével képek is láthatók a korábbi munkákról.

2010. május 22.: A letölthető dokumentumok oldala a magyar és angol nyelvű bemutatókkal, általános cikkekkel és tudományos cikkekkel nyílt meg.

2010. január 4.: A honlap ideiglenes tartalommal megjelenik. A honlap tartalma folyamatosan frissül és bővül a szolgáltatások bemutatásával és leírásával, a referenciák és korábban végzett munkák felsorolásával és bemutatásával, a letölthető dokumentumokkal és cikkekkel, valamint a gyakran feltett szakmai kérdésekre (GYIK) adott válaszokkal.